петък, 4 декември 2015 г.

Римейк на REDKEN DIAMOND OIL

£27.60



Diamond Oil за гъвкави къдрици и  интензивен блясък на Redken е  мазен  серум продаван в атрактивна бутилка от 100 мл със стъклена пипета - капкомер. Той е многофункционален за  използване  тъй като   може да се използва в стайлинг-серум върху краищата на косата, може да се добавя в маска за коса преди или след шампоан... Не е мазен и подхранва добре суха коса и  оформя къдриците. Неговият основен недостатък е цената му!

Така че аз исках да го възпроизведа с някои изменения. За мен е важно маслената текстура да бъде суха и да не замърсява   къдриците ми. Маслото от камелина в първоначалната формулировка е силно чувствително към окисление и аз не исках да поемам каквито и да било рискове, дори с добавяне на витамин Е. Колкото до маслото от кориандър( не етеричното), аз не знам къде да го намеря. И накрая, маслото от кайсия не се оказа най-специфично за коса. Реших да заменя с това трио:

Масло Piqui - много подходящо за къдрава коса
Масло pracaxi - за  свойствата му за  разпластяване  и кондициониране
Масло  sapote - специфично за  чувствителен скалп и суха, къдрава коса

Сместа беше обещаваща ... И е още повече в реалност! Ароматът на тези масла е убиец:   маракуя, препечен лешник и горчив бадем ... Излишно е да ароматизирам сместа ...

Аз използвам моя серум всеки ден, между 5 и 10 капки  върху  подсушена с кърпа коса (но не и суха) и го обичам. Подхранена, добре оформена, с много по-малко накъсване на косъма във влажно време ( имах подходящи условия, за да го тествам, хаха!), лъскава и гъста коса, без да е мазна или тежка.

Понякога го добавям по-щедро в моя шампоан - скраб и  оставям да престои най-малко 1 час.

С една дума,активно използвам този продукт по различни начини. В ежедневието овлажнява и не изсушава  косата, както   предпочитам ... Сега разбирам момичета с афро коса, които обясняват необходимостта да се запечата влагата с масло!

Ето INCI състава на оригиналната формула и моята версия:

Масло от слънчоглед  =>  Sunflower 30%
Изопропилмиристат => Аз предпочитам да го заменя с каприлатов кокос  = 16%
Olea Europaea масло / зехтин =>   12%
октилдододеканол => заменям с  декан (за сухо докосване)  = 10%
Chinensis масло / Simmondsia масло => заменям с жожоба = 10%
Кокосово nucifera масло / кокосово масло => заменям с кокосово = 3% + масло фракционно кокосово  = 4%
парфюм / аромат => не добавям
Camelina Сатива масло от семена => заменям с  Piqui = 5%
Coriandrum sativum масло / масло от семена кориандър => заменям с  pracaxi = 5%
Prunus Armeniaca  / масло от кайсиеви ядки => заменям със  sapote = 5%
токоферол, линалол, цитронелол, лимонен => с няколко капки вит. E
hydroxyisohexyl 3-циклохексепе карбоксалдехид = lyral, парфюм може да предизвика контактна алергии => не добавям

За приготвянето, просто нагрявам полутвърдите масла до хомогенна течност и добавям течните масла.Сместа трябва да бъде течна, прозрачна, без следи. )

  Аз съм наистина съм Фен на триото Piqui / pracaxi / sapote.

С моята домашна версия в сравнение с търговската версия косата ми се чувства много п-добре. Не омазнява,а косата остава лека и обемиста. Концентрацията на благородни масла е по-силна като 30% от носителя е слънчогледовото, 30% сухо масло и 40% от масла със специфични свойства за косата ... на много по-ниска цена.

Бъдете здрави и красиви!

2 коментара:

  1. Маслото ми се струва много подходящо за всякакъв тип коса. Имате ли против да споделите от къде да се намерят маслата в рецептата Ви?

    ОтговорИзтриване
  2. Така си е! :) Всички масла се продават в интернет магазините за козметични съставки.Можете спокойно да замените с аналогични по състав.:)

    ОтговорИзтриване