събота, 5 декември 2015 г.

Правим сами: МАСАЖНА СВЕЩ "За него"



Днес ви предлагам рецепта на масажна свещ за мъже. Тя е също парфюм за вашият интериор, за да  създадете климат за момент на чиста чувственост. Етерично масло от дървото на Сиам е готов афродизиак, също така е широко използвано в парфюмерията заради обонятелния си финес (топъл дървесен аромат). Етеричното масло от джинджифил е известно с живителната си сила, освен това  е отлично за мускулни и ставни болки.

СЪСТАВ: за около 100 гр

Опаковка: квадратен свещник малък модел

10 мл неутрално масажно масло
9 грама масло от манго
80 грама соев восък
25 капки етерично масло от дърво Siam
12 капки  ЕМ от джинджифил
5 капки витамин Е
1 фитил за свещ

  Приготвяне: Разтопете на водна баня соев восък, масло от манго с неутралното масло за масаж. Когато всичко е перфектно разтопено, свалете от огъня и добавете останалите съставки. Изсипете в свещника преди да се втвърди, поставете фитила в центъра на стъклото, като държите с две малки дървени пръчки или пръчици за хранене  и ги свържете с рафия. Оставя се да изстине.

Употреба: запалете свещта, изчакайте, докато восъкът се разтопи (15 минути), след това изгасете пламъка. Проверете температурата с пръст, восъкът не трябва да бъде прекалено горещ, изсипете маслото в дланта на ръката си и започнете масажа.

Бъдете здрави и красиви!

2 коментара:

  1. Здравейте :) Отново благодаря за полезната информация,но не можем ли да използваме пчелен восък вместо соев?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Можете.Просто качествата на восъците са различни. :)

      Изтриване