сряда, 3 юли 2013 г.

Вдъхновение за днес - 72-годишната DJ Рут Флауърс



На 68 години   Рут Флауърс  решава да стане   клубен DJ. 

Днес 72-годишната Рут дава по  няколко концерта на месец,  свири в най-добрите клубове в света и буквално живее  по самолети, които летят от единия край на света до другия.



  Флауэрс е на 58 години, когато изгубва  съпруга си.Това се случва  изведнъж, за един ден. До тогава, Рут е била щастлива съпруга, живееща в красив курортен португалски град. А на другият ден, и уютната къща с басейн и обичайният начин на живот, само напомнят за загубата.  Флауэрс  е живяла със съпруга си в продължение на почти 40 години. С неговата смърт, нейният свят се срива. Всичко, което я очаквало в бъдеще, както и   хиляди други вдовици - е тиха старост,  пълна със спомени от миналото. Вместо това,  Флауърс    решава да  стане   клубен DJ. На 68 години. Приятелите и  решили, че от мъка е  полудяла. 

По- голямата част  от живота си Рут се   специализира в проучването на литературни произведения от Чарлз Дикенс.

 Да реши да стане  в клубен  DJ  Флауърс   е послужило следното:

Внукът и я поканил на своят   рожден ден - в нощен клуб. А охраната на входа на клуба погледнал Рут с оценяващ поглед и се усмихнал снизходително.

"Мисля, че това не е място за хора от  Вашата  възраст  ", - казал той.

"А аз мисля, че е!" - Казала Рут.

Пазачът свил рамене.

"Ако искам дори   DJ може да стане!" - Казала Рут.

Пазачът само я изгледал и  отново се усмихнал   - така че  Рут    разбрала - или  ще стане DJ Jay или ще престане да се уважава.  

"Защо хората на    моята възраст да не могат да се забавляват?" - казва Рут на следващата сутрин след партито - "Защо всички са толкова сигурни, че ние би трябвало да седим тихо у дома и  да не можем да отидем в нощен клуб и  да потанцуваме?"

 Рут     решава да стане DJ за да придаде на живота си нов интерес и значение. В рамките на няколко дни, приятели я представят на един млад френски продуцент-   Орел Саймън. Той проявил интерес към идеята и предложил помощта си.

През следващите две години, Рут се учи да прави  диджей сетове - модерната  електронна музика  става за Рут (в миналото - тя е била учителка по пеене) един цял нов свят.

  Орел Саймън  междувременно безуспешно се опитвал да организира на  Mami Rock (  сценичното име на  Рут),поне един приличен концерт. Но клубните мениджъри просто свивали рамене - как да преставят почти 70-годишна баба, която  преди четяла  лекции за Чарлз Дикенс на клубна сцена? В ролята на DJ? Това е нелепо!

 Първият реален шанс - което лесно би могъл да се окаже и последен  -  е участието и  в Кан. По някакво чудо   Орел Саймън успява да включи  Mammy Rock в програмата на една от  държавите, участващи във  фестивала.

И  Саймън, и Рут били много притеснени: как публиката ще приеме Рут  ?
Вълненията  им били напразни - публиката била възхитена. В следващите седмици  Саймън  получава десетки предложения за организиране на  представянето на  Mammy Rock в различни клубове по целия свят. И така се започва.

За  година Рут се превъръща в истинска международна знаменитост. Младата клубна публика е във възторг от външният и вид и музикален вкус. Започват да я разпознават по улиците и да  искат автографи ...

През последните две години, Рут е направила повече от 80 представления. Тя музицира  в най-добрите клубове в света - в Лондон, Ibiza, Париж, Ню Йорк, Лос Анджелис, Токио ...

И обикаля почти целия свят - от САЩ до Япония, от Русия до Сингапур. Рут казва, че   постоянните полети не и доскучават. Тя е способна да    долети през нощта в града, да работи в клуба  и същата нощ  да отлети отлети отново - за следващото представление.

"Обичам летищата, - казва тя. - Обичам да се скитам по тях,  да се  разходам по магазините и да гледам хората ".

Стандартното изпълнение на Рут  продължава един час. В рамките на един час, тя поддържа   енергията на две -, три - или дори пет хиляди    зрители.

На  Ibiza  представянето и    в  "Привилегия", един от най-големите клубове  събира  повече от седем хиляди души.

  Жалко    е  наистина, че нямам време да чете лекции за Дикенс! -   казва тя.

Въпреки   блясъкъка  и обаянието на клубният живот, Рут не инициира нови връзки.   На въпроса - защо? - Тя отговоря:

"Беше ми много хубаво с  мъжа ми,   не искам да развалям тези спомени."

Ето и страницата с официалното видео на Рут:

http://www.youtube.com/user/RuthFlowersOfficial

Музицирайте! Танцувайте! ..за здраве и красота!

Няма коментари:

Публикуване на коментар