Аз го купувам готов. Но вие можете да си правите лазлични екстракти и сами...от всичко за което се сетите..дори от банан, киви, краставица, авокадо,магданоз, вино и т.н.Сега им е времето..
Сочните плодове предварително трябва да се подсушат, след което се смилат на прах - брашно.
За да направите глицеринов екстракт, използвате водка и глицерин в равни количества.С тях заливате билките, плодовете и цветята така че да са напълно покрити. Подгрявате на слаб огън на водна баня за няколко минути. Оставяте на тъмно за два дни, след което сменяте дрогата и отново подгрявате.Смяната на дрогата се извършва до 5 пъти.
За тези, които не понасят спирт, въпреки, че в даденият случай той е в мизерно коричество и се изпарява, вече предложих начин за водно-глицеринов екстракт, чиято трайност е много малка...
Друг начин за екстрагиране е без глицерин:
Дрогата заливаме със 70 % спирт, и оставяме за 2 дни на тъмно, след което добавяме вода, така че да разредим спирта до 40% , отново оставяме за два дни на тъмно място.После се прецежда. Вземаме отново "брашно" и заливаме със студена вода, оставяме за 2 дни на тъмно.Отново прецеждаме.Друго количество"брашно" заливаме с гореща вода, оставяме за 2 дни на тъмно и прецеждаме.На края смесваме получените течности и отново филтрираме утайката.
Конкретно за глицериновия екстракт от касис в козметиката:
избелва
овлажнява
антиоксидант (благодарение на съдържанието на витамин C)
ускорява регенерацията на клетките на кожата - дължи се на съдържанието на плодови киселини
витаминизира
Касисът съдържат витамини (витамин С, В1, В2, В6, В12, D, Е, К), веществото Р-витамин (флавоноид ) каротеноид.
В допълнение, танини, протеини, пектини, антоцианини (цианидин, делфинидин), гликозиди, етерични масла.
С растителни глицерин екстракт придобива следните свойства:
микробиологична активност
смекчаване и активно овлажняване
антисептични свойства благодарение на дехидратацията на бактерии
свойство на емулгатор за производство на сметана и мляко
Приложение: Всички видове емулсии за грижа за кожата, продукти за почистване (включително 2-в-1), кремове, течности, мляко за тяло.
Използва се главно като допълнителен компонент за овлажняване на кожата и стабилизиране на емулсията. Има успокояващо действие.
Глицеринът не суши, не гранясва , забавя растежа на бактериите.
Перфектна съставка за суха,против стареене и чувствителна кожа.
Как се използва: в обичайната в водна фаза на емулсията преди нагряване.
Разтворим във вода и алкохол.
Препоръчителна доза в козметиката 5,1%, максимално допустимата доза от 10%.
Какво можете да си приготвите с този продукт:
1. Защитен крем за суха и дехидратирана кожа
2. Крем -тоник за около
3. Крем за мъжка кожа
4. Регенериращ крем за зряла кожа
5. Почистващ гел за мазна кожа, склонна към възпаление
6. Почистващ гел "Комфорт и хидратация"
7 . Подхранващ крем за ръце и тяло
8. Пшеница и розов крем за суха кожа (без емулгатор!)
9. Лайка крем " Антикупороза"
10. Serum спрей за след слънце
11. Овлажняващ касис, розов гел за смесена и мазна кожа
12. Успокояващ крем за чувствителна кожа
13. " Розов" крем против стареене на кожата (с рифтинг ефект)
Докато търсите екстракта или то приготвяте, ще поствам горепосочените рецепти.
А сега да изпием по един чай от касис:
Ето рецептата ми за касис чай: Вземете 3 супени лъжици листа от касис, 1 супена лъжица цвят от хибискус (Hibiscus), изсипете в чайник ,залейте с вряща вода и изчакайте 5-10 минути. Наслаждавайте се!
Касис Парфюмът:
Най-известният пример за използване на природен касис - класически е от Guerlain, парфюма от 1969 - Chamade , създаден от Jean Paul Guerlain. Друг, но също така и много специален с естествени черни пъпки на касис е на Van Cleef & Arpels през 1976 г. (парфюмер - Jean-Claude Ellena).
Няма коментари:
Публикуване на коментар