вторник, 2 юли 2013 г.

Рисуване срещу артрит


 Винаги съм си мислела, че "правилата на щастието" са една чудесена функция, която помага да се вгледате в историята на хората под специален ъгъл и си мисля за приложимостта на тези правила  в собствения си живот.   Невероятно колко лесно най-щастливите хора могат да изразяват своите "правила на щастието."

 Ето и правилото за днес: За да нямаш артрит- рисувай!

     Анна Мария Робъртсън

 Анна Мария Робъртсън Моузес става  известна заради   артрита си. Това   се дължи на факта, че поради артрит тя започва да рисува. Нейната артистична кариера започва, когато тя е над 76годишна, а триумфа и  продължил  четвърт   век. 

От ранна младост  тя работи във фермата и  отглежда деца. 

Първите 70 години от живота си  прекарво в тежък труд във  ферма. След смъртта на съпруга си тя отива да живее с дъщеря си и  отдава свободното си време на бродиране. След това, когаго поради  артрит  и  става трудно да    държи на иглата, дъщеря и казала да рисува. 

Това се случва през 1936 година.

   Първите си  произведения Анна Мария Робъртсън продав на местния пазар, като   ги предлага само за 2 долара. 
  През 1938 г. в Ню Йорк колекционерът Louis Caldor видял в   селската аптека примитивистките картини, а след това  купил всички.  След това отива в дома  и   изкупва всичко, което тя можела да продаде. И  много скоро тя се превръща в известен художник, по-известна като "Баба M оузес" 

 В 50-те години на миналият век,   нейните творби са станали толкова популярни, че  чупят рекорди по посещаемост   в целият свят. 

 National Press Club  я обявва за една   от петте най-влиятелни жени в Америка.

 Когато   е била 88,   списание Mademoiselle я обявява за момиче на  на годината.

 За своята 100-тна годишнина  "баба Mouzez" получиава подарък от списание Life - портрета и на неговата    корица ... 
И тази впечатляваща кариера   започва   с желанието да прави  лесни и приятни подаръци за приятели и съседи. 

   "Много по-лесно е да се направи една картина, отколкото да се пекат торти" - така баба Mouzez обяснява защо в своите седемдесет и шест години,  хваща четката". 


Творете и бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар