четвъртък, 4 юли 2013 г.

Моите вдъхновения - 83 годишната супер-модел Дафна Селфе




Дафна Селфе - е съвременнен супер- модел и никога не се е интересувала   от пластичната  хирургия. Тя с  удоволствие яде бисквитки и кексове и ползва натурална декоративна козметика само за фото-сесии.Въпреки това, за много хора, тя е образец за красота и елегантност.  Дафне Селфе е на 83 години .

 В последните години, тя участва във фото-сесии в   Париж, Берлин, Прага, Пекин и Южна Африка. Дафна Селфе работи в модният  бизнес от  20 годишна, но никога не е била толкова търсена, както сега.   Неотдавна тя позира в   в«каноническия» образ на  Мадона — с корсет с конусообразен сутиен . Дафна не се притеснява да връзва  сивите си коси на конска опашка  и да участва   в благотворителната  кампания за събиране на сутиени за жителките на държавите от третия свят.  



Триумфалният възход на   Дафне към върха на    кариерата започва, когато е била   70г. Година по-рано, умира мъжа и, а трите и деца отдавна живеят собствен живот. Дафне разбира, че и предстои да седи пред телевизора и да играе бридж със съседките си. За да избегне тази участ, Дафне решава да се върне на работа.Скоро нейна снимка отпечатва  Vogue — което е значително събитие за всеки модел и абсолютно изключение за модел на 70г.
  
«Неотдавна ми диагностицираха    глаукома и ми изписаха капки за очи.И знаете ли, от тези капки, миглите ми станаха по-гъсти.Във всичко трябва да виждаш позитивната му страна ».

От тогава  Дафна ходи на кастинги и  пътува на снимки   по целия свят. Фотографите уверяват, че жизненият опит и интелект изгодно  я отличават   от повечето млади момичета.  

За разлика от съвременните модели, Дафне не се измъчва с диети и дори в ежедневието си изглежда елегантно.  «Има ли разлика, къде отиваш: шапката, чантата, обувките трябва да се съчетават едни с други.Днешните момичета-модели, в почивките между снимките, просто навличат дънки - какъв ужас  ».

Когато я питат, каква е нейната тайна за красота, тя скромно отговаря, че всичко е в гените: майка и била красавица през 95-те години от живота си.  Впрочем, без да се осланя особенно на наследствеността, Дафне регулярно прави йога и много ходи пеш.  

От какво може да се страхува жена, която се осмелява на  83 години да  позира пред   камера по   корсет? 
http://www.youtube.com/watch?v=zxjxbNjMt1c
Бъдете здрави, красиви и смели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар