вторник, 9 юли 2013 г.

Лесни комбинациии на етирично масло от лавандула с други масла



Етеричното масло от лавандула   само по себе си е благородно, особено ако това е френска или българска лавандула. Но понякога  ми се иска да го смесвам с други етерични масла, да играя с фините аромати, да внеса леки нотки на цитрусови плодове  или да ги направя по-мистични.   
 Днес искам да предложа няколко рецепти на базата на комбинация от етерично масло от лавандула, които можете да създадете сами. Тези смеси се използват за баня, масажни    масла, ароматизирани спрейове или за ароматизиране на  натуралната ви козметика.

  "Простота"

4 капки етерично масло от лавандула
1 капка етерично масло от нероли

Тази комбинация е идеална за ароматизиране на въздуха и за ароматни вани, тя  освежава, намалява напрежението и потиснато настроение, успокоява ума от тревожни мисли  .

"  Лавандула и рози"

3 капки етерично масло от лавандула
4 капки етерично масло от роза

Сместа е много подходящ за романтична вечер, наистина женствена, тя разкрива женската природа. Идеална за ароматни вани, масажни масла, арома - спрей.

  "Русалка"

15 капки етерично масло от лавандула
4 капки етерично масло от роза
4 капки етерично масло от нероли

Използва се за да се грижи за зряла кожа,върху финните линии и бръчки  ,за подмладяване и тонизиране на кожата.   Прибавя се към сметана за маска, може да бъде използвана в кремове за тяло и ароматни вани.

  "Кашмир"

5 капки етерично масло от лавандула


2 капки етерично масло от роза

2 капки етерично масло от пачули

 Истински индийски микс за една романтична вечер в индийски стил. Използвайте го, за да   създадете атмосфера в къщата - ароматни вани, спрейове за дома, потпури, сашета, парфюмирана вода.

  "  Успокой ме"

3 капки етерично масло от лавандула
2 капки етерично масло от роза здравец

Ароматна смес действаща  релаксиращо и успокояващо. Използвайте го за баня, или да създадете ароматен балсам.

  "Innocence"

2 капки етерично масло от лавандула
2 капки етерично масло от портокал

Изненадващо лека и елегантна комбинация, която едновременно релаксира и успокоява размирните мисли и насърчава, вдъхновява за  нови дела и постижения. Използвайте за баня, ароматен балсам или спрей  .

  "The Renaissance"

4 капки етерично масло от портокал
1 капка етерично масло от лавандула
1 капка етерично масло от пачули

Елегантна комбинация наистина, за  регенериране на кожата за младост и красота. Използвайте го, за подмладяване и тонизиране на кожата, като добавите в кремове, процедури за лице и тяло. Портоколовото масло увеличава циркулацията на кръвта в капилярите на кожата, придавайки  и здрав младежки вид. Лавандулата   идеално овлажнява, избелва и нормализира чувствителна кожа, я  пачули маслото - традиционно подмбладява зрялата кожа.

  "Morning Sonata"

5 капки етерично масло от лавандула
3 капки етерично масло от тамян
2 капки етерично масло от портокал

Перфектната комбинация за   зряла и мазна кожа - нормализира, подмладява, стяга контура на лицето. 
Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар