понеделник, 22 юли 2013 г.

Да се погрижим за себе си в процеса на пълнолуние



Пълнолунието е символ на светлина и оптимална жизненост и е време на избор за прилагане на козметика нас очена към трайни резултати и задълбочени действия. 

Овлажняващ балсам за лице

Масло от ший 100ml

2 мл розово етерично масло
2 мл сандалово 

На водна баня разтопявате ший, сваляте, охлаждате и при непрекъснато бъркане прибавяте етеричните масла. Преди да добавите етеричните масла, отделете от размекнатото ший 10мл. 
Вашият овлажняващ и подходящ за всички типове кожа крем-балсам, е -готов! 
Разтопете в ръцете си, този балсам и нанесете върху кожата.Оставете няколко минути да попие и уберете мазните излишъци със сълфетка.Периодично пръскайте лицето си със флорални води.

В отделените 10мл ший, прибавете 3 капки розово масло и 1 капка Cistus.Понеже не съм сигурна дали в България има този абсолют от амбра, ладан, предлагам да го замените със смирна, което се среща тук.

И така, това е вашият продукт против бръчки за около очи-уста.
Използвайте пестеливо сутрин и вечер в продължение на период от най-малко един месец, за да видите първите резултати. Върху чиста, суха кожа, нежно масажирайте външния ъгъл на очите и около устните Внимателно отстранете излишното с кърпичка. След това можете да прилагат обичайния си дневен крем върху цялото лице. Редовната употреба на тази натурална козметика намалява линиите и бръчките и забавя процеса на стареене на кожата. 

Тонизиращ балсам за отпусната-вяла кожа

Масло от ший 100ml

20 капки етерично масло от здравец 
10 капки petitgrain

Приготвянето е както е описано по-горе.

При ПЪЛНОЛУНИЕ е задължителна

Вана с етерични масла, за да се отпуснете



Смесете 3 супена лъжица английска сол и добавете 3 капки етерично масло от върбинка и 5 капки масло от тамян - разбърквате до получаване на хомогенна смес и разреждате всичко в топлата вода на ваната..

Насладете се на този момент и дишайте дълбоко. Оставете етеричните масла да действат върху кожата и дихателната ви система ... Пълнолунието нарушава съня. Тази вана с етерични масла за почивка ще направи чудеса, за да спите спокойно през ноща.
Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар