вторник, 20 май 2014 г.

Масла срещу целулит и рецепта за антицелулитна смес



За борба с целулита (макар, разбира се, е по-добре да се предотврати, отколкото да се справяме с него) има много начини - диета, физически упражнения, хранителни добавки. Но не по-малко важна роля в антицелулитна терапия играе козметиката която се прилага локално.

И точно в този случай, етеричните масла и растителните екстракти оказват много ефективни действия.

Основновното от което склоната към целулит кожа се нуждае е да се акацентира върху подобряването на еластичността на кожата и дренаж, т.е. улесняване на зхвърлянето на излишната течност от тъканите. Важно е също така премахването на токсините от кожата, които се натрупват в компресиран вид и подуват мастните клетки на кожата, която става неравна и изглежда като портокалова кора.

Стъпка 1 - Анти-стрес програма;

Стъпка 2 - почистване на тялото от токсини и примеси;

Стъпка 3 - Стимулиране на метаболитните процеси, намаляване на мазнините;

Стъпка 4 - Премахване на "портокаловата кора";

Стъпка 5 - Възстановяване на тонуса и еластичността на кожата. Лифтинг - програма.

Сред растителните масла ефективеност при лечение на целулит показват:

- Маслото от жожоба, което предпазва от стрии

- Мацерат от бръшлян, за стягане и тонизиране

- Мацерат от фукус и ламинария, които действат срещу на задържането на течности

- Маслото от шипка - възстановява, овлажнява и подхранва кожата, което я прави по-гъвкава

- Масло от авокадо - тонизира кожата

- Масло андироба - мощно масло с доказана активност срещу целулит

- Зелено кафе масло - богато на кофеин, стимулира дренажа

За подобряване на ефективността е най-добре да се смесват няколко вида масла, етеричните масла допълват сместа която се използва за масаж. За да бъде максимално ефективно масажното масло трябва да се прилага след релаксираща вана или душ.

 Кожата след пречистване отводата абсорбира много повече хранителни вещества.

 Базово антицелулитно масло:

10 масло от шипка

20 мл масло от жожоба

20 мл масло от авокадо

20 мл мацерат от бръшлян на маслиново масло

 Мацерат от бръшлян:

150 грама сушени или пресни листа от бръшлян се заливат с 150 мл зехтин и се оставя да престои в продължение на 30 дни. Тогава се прецежда, изсипва се в тъмна стъклена бутилка и се съхранява на тъмно място. По същия начин се приготвят и другите мацерати.

Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар