понеделник, 12 май 2014 г.

Екстракт от кората на черна върба(Salix Nigra)





  Salix Nigra  или Черна върба е дърво високо 13 метра, което расте в Северна Америка. Неговата кора с тъмно кафяви  ивици съдържа танини, молекули на полифеноли с призната антиоксидантна сила.   Също така е особено богата на салицин , естествено производно на салициловата киселина. Салицина постепенно освобождава салициловата киселина върху кожата и тя може да се възползва от неговите  мощни свойства без   дразнещи ефекти.   Салицинът с неговите стягащи и анти-бактериални свойства , помага за регулиране на мазна кожа и се бори срещу несъвършенствата причинени от кожни проблеми. Това е анти-възпалителен и регенериращ агент, който позволява да се намалят щетите, причинени от акне и действа за намаляване на фините линии и бръчки . Включен в козметиката, екстракт от черна върба помага за  изглаждането и разкрасяването на кожата чрез намаляване на   пъпките причинени от акне и предотвратява образуването на черни точки . Включен в почистващи препарати, може да пречиства кожата в дълбочина , като по този начин я прави по-красива и здрава.
Салициловата киселина е бета-хидроксин известен в козметиката за своето мощно кератолитично и антибактериално действие, което я прави NIOHC актив в грижата за кожата, акне и черни точки , както и в грижата за уморена кожа, показваща признаци на фотостареене (старчески петна, бръчки ...) поради нейният силен подмладяващ ефект.

Действие:

Антибактериално: изследванията ин витро показват антимикробните свойства на салициловата киселина в кората на черната върба, особено срещу микроорганизми, участващи в образуването на акне (Propionibacterium акне, Staphylococcus Aureus).

Противовъзпалително и анти-акне:  намалява симптомите, свързани с възпаление. Салициловата киселина е включена в каскадата на арахидоновата киселина, прекурсор на простагландини Е2 молекули на мастни киселини с възпалителни и болезнени ефекти.

Изглаждане и регенериране: мощно кератолитично средство, с мек ефект на "белене" . Салициловата киселина стимулира клетъчното обновяване, подобряване на цялостния облик на кожата. Тя намалява щетите, оставени от акне и петна, изглажда   бръчките, фините линии и кожните нередности.

Позволява   да се намали грапавостта и предотвратява появата на мазоли, изглажда и омекотява кожата.

Показания :

Акне и грижа за мазна кожа

Повредена от белези след акне кожа

Черни точки,микрокисти

Стареене на кожата, бръчки

Фото-стареене, кафяви петна

Грапавост на кожата

Стресирана кожа  (замърсяване, тютюн ...)

 Врастнали( растящи на вътре)косми

Груба кожа, мазоли

Моето предложение:

1.Почистващ ексфолиращ лосион за предразположена към акне кожа


Състав: хидролат от евкалипт, екстракт от кората на черна върба, козметична сяра-MSM,екстракт от пресни краставици.
 

Лосионът  се прилага на лицето, използвайки памучен тампон. Помага за премахване на примеси, мъртви клетки и излишната мазнина с едно движение.   Много мек, той не атакува кожата и оставя кожата свежа и пречистена.

2. Матиращ и изглаждащ неравностите на кожата ББ крем



Състав: хидролат от кипарис, масло от лешник, екстракт от кора на черна върба, етерично масло от хиноки, кокосово фракционно масло.

Този свеж и лек BB крем изравнява цвета и текстурата на кожата като същевременно я овлажнява и почиства.
Кожата ви ще го обича!

Бъдете здрави и красиви!





Няма коментари:

Публикуване на коментар