неделя, 18 май 2014 г.

Слънцезащитен крем SPF 30



Мили дами! Доста от вас заминаха да се порадват на яркото слънце в топли страни.Това е и причината да изчерпя състава на този крем, който дори не успях да опиша.Правя го сега, със съобщението, че активните съставки за него ще получа след 10-на дни.Всичко зависи от бързината на Fidex.

Ето и описанието на крема за лице за защита от слънцето SPF 30

Основното масло в него е чудисното масло наречено Каранджа.

Маслото Каранджа   се извлича чрез пресоването на семената на Pongamia Glabra , което расте предимно в Индия .


Исторически, Pongamia е известно като лечебно растение се използва в аюрведическата фармакология . Всички части на растението се използват традиционно   при лечението на тумори, кожни заболявания, абсцеси, язви, болка ревматизъм, диария, диабет и т.н. ... 



Маслото е  много търсена активна съставка в козметиката поради неговата способност да абсорбира  ултравиолетовите лъчи.

То има фото-защитни свойства, които са   оценени и доказани от Laboratory Hélioscience: ин виво са измирени около  20SPF в чисто масло. 

Няколко формули са били тествани в SPF UVB и UVA форум с много добри резултати. По този начин, Каранджа маслото е идеално за приготвяне на продукти включващи слънчев филтър.

Маслото  оказва   естествена защита срещу слънчево изгаряне и срещу фото-стареене , свързани с липидното окисление и разграждане на ДНК.

Това масло има и изключително активно   анти-микробно и анти-гъбично действие и е  особено популярно в лечението на кожни проблеми . 

Накрая, състава на мастните киселини в маслото му придават  успокояващи свойства, позволяващи да се омекотят всички типове кожа и помага  в предотвратяването на появата на фини линии и бръчки.

За  приготвянето на слънчеви поректори с максимална защита, към   маслото Каранджа, което не се употребява в чист вид ,прибавям срециално разработен екосертифициран активен комплекс наречен слънцезащитен минереален екран, който осигурява :Лека защита (SPF 8-10) и   Средна - Висока  защита (SPF 15-30), който  благодарение на високата съдържание на  олеинова киселина , активно омекотява кожата и я предпазва от дехидратация.

Този крем без химически филтри и без наночастици съчетава растително масло Каранджа  и минералните слънцезащитни продукти за ефективна защита от слънцето SPF 30 (тестван от специална лаборатория). С аромат на Monoi, тази естествена грижа без избелващ ефект, без бял остатък и мазен филм върху кожата,  ще бъде от съществено значение за вашата почивка.  

Нанесете преди излагане на слънце и  подновявявайте след контакт с вода.

Предлага се в туби 30мл и 50мл



Бъдете здрави и красиви!



2 коментара: