понеделник, 12 май 2014 г.

Resveratrol - екстракт от коренът на дива японска пача трева



Започвам седмицата с представянето на няколко интересни активни съставки и продукти с тях.

Resveratrol - екстракт от коренът на дива японска пача трева(Polygonum Cuspidatum Root Extract).

 Resveratrol е естествен полифенол с мощни антиоксидантни свойства  признати за здравето. Многобройните изследвания изтъкват конкретните му защитни ефекти върху сърдечно-съдовата система, правилното функциониране на мозъка и неговите положителни ефекти върху диабета.Resveratrol  естествено присъства  в някои плодове като грозде, нар, червена боровинка, къпина или фъстъци, какао и вино. Известен е също  като един от най-мощните антиоксиданти  на пазара, което обяснява широкото му използване в козметиката. Неговото действие върху попълването на бръчки и фини линии е научно доказано.   С многобройните си свойства, Resveratrol е  идеален за да се бори ефективно срещу признаците на стареене , като същевременно осигурява отлична поносимост от кожата.

 Действие:

Като антиоксидант :     помага в борбата срещу вредните ефекти на оксидативния стрес, отговорен за преждевременно стареене (по-специално свързани със слънцето, замърсяването, тютюнопушенето ...)

Против бръчки: проучванията показват способността на ресвератролът  да намалява   дълбочината на бръчковите линии, с действие подобно на ретинол.

Превантивна Anti-Aging грижа: предотвратява стареенето на кожата и увеличава клетъчния живот  чрез активиране на протеини които отговарят за  дълголетието на кожните клетки (кератиноцити и фибробласти).

За "ремонт"и освежаване на кожата: помага за намаляване на старческите петна и инхибира тяхното образуване чрез инхибиране на производството на меланин.

Като Лечебно средство: изследването на човешките кератиноцити показва способността на ресвератрола да стимулира производството на протеин, включен в образуването на нови кръвоносни съдове, VEGF, който играе важна роля в растежа на нови тъкани и органи.

Успокояващо: проучванията показват, че ресвератрола е в състояние да намали възпалението чрез инхибиране на действието на ензим, отговорен за синтеза на простагландини, молекули, участващи във възпалителните процеси.

Този актив е много важен за чувствителна или раздразнена кожа.

Моето предложение:

1.Серум против бръчки с Resveratrol



Състав: хидролат от роза дамаскена, хлорофил,Resveratrol,хиалуронова киселина,растителен сквалан.

  С високата си  концентрация на Resveratrol, този серум работи в дълбочина за да стегне и заздрави кожата, намали бръчките и   подпухналостта.

Нанася се сутрин и вечер.

2.Лосион срещу кожни петна


 Състав: мацерат от лилия,дикаприл карбонат,гуарова гума, хидролат от вербена,Resveratrol, екстракт от сибирска лиственица.

 Придава сияние на кожата като я прави кадифена и постепенно "изтрива" несъвършенствата на тена.


 3.  Сметана срещу стареене


Състав:  хидролат от роза дамаскена и липа, алое вера, масло от шипки,масло от оризови трици, масло от сладък бадем, шеа-масло,хиалуронова киселина,Resveratrol
Този изключителен крем осигурява грижата срещу стареенето.Кожата става идеално гладка, здрава, хидратирана и освежена в дълбочина.

Кремът е  подходящ за чувствителна или раздразнена нормална и суха кожа.

Нанася се сутрин и вечер върху лицето и шията.

И разбира се, за по-голяма ефективност, бихте могли да подсилите външното действие на Resveratrol с вътрешна употреба на хранителни добавки с екстракта от корена на японската пача трева, които можете да намерите он-лайн и на българският пазар.

Бъдете здрави и красиви!








Няма коментари:

Публикуване на коментар