четвъртък, 15 май 2014 г.

Песто с коприва (nettle pesto)




Току-що си приготвих това чудесно песто, което ми влезе в душата още като видях подобна рецепта. И ето, вчера си набрах прясна копривка и си събрах радост!Настоятелно ви го препоръчвам! 

Един голям букет от коприва 

шепа ядки (тези, които обичаш)
100 мл олио (зехтина е в приоритет)
2 скилидки чесън
70 грама пармезан
сол на вкус
Останалото е просто.Попарваш листата, оставяш за няколко минути във вряща вода, изплакваш със студена и -всичко в блендера.Край! може да го сервираш към паста, салата или като мен - да си го намажеш на филийка.
Да ти е сладко! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар