понеделник, 24 юни 2013 г.

Ароматна сол-пилинг за баня "Кафе с Канела"



Хареса ми идеята на  Szen Bill да прави   ароматни соли за вана и пилинг за душ, без добавяне на етерични масла, както и използването ароматен зехтин обогатен   с подправки, чай и кафе. Това всъщност е един много добър начин, когато  възникне необходимост да се направи  голямо количество (като подаръци), и за това можете да използвате всички подправки, които са в кухнята. Солите за вана се получават мазни, и може да се използват като пилинг на тялото.

Вие ще трябва да имате:

1 чаена чаша зехтин

1/3 чаша мляно кафе  

7 супени лъжици канела

1 - 1.5  чаша морска сол

филтър за кафе

подходящ съд за пресипване

Приготвяне:

1. На водна баня, нагряваме зехтина. Прибавяме   кафето и канелата, и   загряваме на слаб огън   20 минути, като   разбъркваме от време на време. 

2.  Филтрираме   кафе-маслената смес през филтър за кафе   и оставетяме да се охлади до стайна температура. 

3. Смесете ароматното масло  със солта и го пресипете в красив буркан.

 Друг вариант е да го направите  със  зелен чай  и     джинджифил. За да направите това, вземете една трета чаша зелен чай и 1/4 чаша сух джинджифил.

 Идея за опаковане

 Сюзън Бил занимава със Scrapbooking, и предлага този   красив буркан за пакетиране на  ароматните соли. Просто вземете един буркан, покрийте с  емайл и прозрачно термо-лепило  красиви  копчета с различни размери на капака и отстрани на буркана. копчетата могат да бъдат заменени с пайети, мъниста, топчета, перли...



Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар