вторник, 25 юни 2013 г.

Мацерат "Tropical Island"



За получаване на гурме козметика не винаги имам готови растителни масла, така че  често правя допълнителни заготовки във вед на  различни Мацерати.

   В този тропическо- летен ден, искам да ви разкажа за един ароматен  мацерат от кокос "Tropical Island", които можете да направите сами. Ароматизиран с ванилия, с нотки на бадем, канела и кокос,  този мацерат е задължително условие за получаването на вашите вкусни кремове за   тяло и лице и  балсами за устни.

 Аз имам две рецепти за Мацерата, стандартна и  лека.   Ще напиша и двете,а  вие избирате кой начин ви харесва повече :)

Основните съставки за    рецептата са:

  200 мл бадемово масло

  5 пръчки канела 

  5 бобчета Тонка

  3   ванилия на шушулки 

  20 грама кокосови стърготини

Приготвяне:

 Разртрошете   шушулките ванилия и бобовете тонка. Сложете всички съставки в суха бутилка и    залейте с топло масло от  бадеми. Оставете за няколко седмици в топло, тъмно място. Прецедете и използвайте  мацерата    в кремове и балсами,   на тема тропическо SPA. Можете да се насладите на този  тропически  мацерат просто като масло за тяло.

 Лесен вариант на    рецептата :

  100 мл бадемово масло

  5 Тонка

  20 грама кокосови стърготини

  5 капки етерично масло от канела

  30 мл масло от ванилия екстракт

Начин на приготвяне:

 Накълцайте тонка. Поставете кокоса и бобовете тонка в суха бутилка и  залейте с топло бадемово масло.   Оставете за няколко седмици в топло, тъмно място. Прецедете, добавете  в маслото екстракта от ванилия и етеричното масло от канела, оставете за 3-4 дни на тъмно в  килер-шкаф.  използвайте  мацерата    в кремове и балсами,   на тема тропическо SPA. Можете да се насладите на този  тропически  мацерат просто  като масло за тяло.

 И не забравяйте..главният компонент- ващата усмивка!

Няма коментари:

Публикуване на коментар