петък, 28 юни 2013 г.

Ванилов шоколад за баня



С какво да нахраните кожата си, след излагане на слънчеви лъчи? Разбира се - с голямо количество растителни масла, които подхранват кожата.

Този ванилов шоколад за баня   съдържа хранителни вещества, с които са богати     маслата от шеа и какао и се грижи за кожата, като омекотява и най-сухите участъци.  Използвайте го във  ваната или под душа и се радвайте на чудесният ефект! 

     Основната рецепта: 

   100 грама масло какао

   100 грама масло шеа

   100 грама сухо  мляко

   ванилова есенция, предварително разтворена в чайна лъжичка масло от жожоба. 

Разтопете твърдите масла  на слаб огън, докато омекнат. Изсипете сухото мляко в маслото и разбъркайте добре, докато се получи гладка  смес без да се маха от котлона. Добавете ванилия за аромат. Ако сместа е много гъста, добавете малко масло от жожоба. Изсипете шоколадовата маса в калъпи и  съхранявайте в хладилник. Декорирайте шоколадовото блокче с  разтопена прозрачна база за сапун, и ако искате и имате под ръка, украсете със Златна перла Mika. 

Можете да ароматизирате шоколада  с етерични масла , но можете да го направите и без никакъв аромат. Експериментирайте!


Как да използвате:

Просто  отчупете две парчета   шоколад и добавете  във  ваната или втривайте в кожата, докато сте под душа.   При контакт с водата,    деликатесният шоколад се превръща в ароматизирано мляко, овлажняващо и подхранващо  на кожата.

  Бэдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар