петък, 28 юни 2013 г.

3 начина да си направитe у дома СПА с етерични масла

И музика от  мен: http://yadi.sk/d/5qxrvqVG6Hzss

  Петък вечер е и като че ли е време да поговорим за   за релаксиращи спа процедури! Имате нужда от време на време да се отпуснете и да обновите себе си  като отпуснете тялото и душата си. Но ако повечето от нас могат да си позволят спа няколко пъти в годината, какво става през останалите 364 дни? Просто  можете да направите релаксиращи спа процедури у дома, с използването на етерични масла.

 Ние всички знаем колко е трудно е да се чувстваме чудесно и да изглеждаме брилянтно след ден изпълнен с работа,а и вечер все изниква нешо за правене в къщи.  Подредете за себе си собствен СПА център, услугите на който можете да използвате по всяко време, без строг график. И можете да  си подарите ... един ден спа в края на седмицата за да  изглеждате страхотно при всички обстоятелства от живота!

  Предлагам 3 начина СПА у дома, за  обновяване, подмладяване и отдих.

   За обновяване:

 Толкова е просто и лесно  и    бързо освежаващо ...  Един ароматен спрей с няколко капки етерично масло помага бързо да се починете през деня и да се отпуснете през нощта. Този метод също е удобен за бързо превключване от една дейност в друга - например,ако се налага  веднага след работа да излезете с  приятели.

 Има няколко разновидности на ароматни спрейове, аз предлагам да започнем с няколко комбинации от етерични масла, които можете да опитате.    Нуждаете се от пластмасова бутилка за спрей  и етерични масла.

 Освежаващ спрей от розмарин

 Този спрей от  розмарин действа като освежаващ студен душ върху ума и тялото -   ефекта му ще се  усили, ако го използвате по цялото тяло след прохладен  душ. 

 Вземете 5-6 капки етерично масло от розмарин и ги смесете с една чаена лъжичка зехтин и 150 мл вода.

  Грейпфрут - спрей срещу умора

 Смесете  5-6 капки етерично масло от грейпфрут , няколко кристалчета сол и 150 мл вода.

 Грейпфрут - спреят се бори с чувството за морално изтощение и умора, и помага да се чувствате спокойна и отпусната с чувство на щастие.

    

  Лечебна   паста за баня

  Възстановете   сухата си  и уморена кожа с тази натурална паста за баня, която   можете да   използвате толкова често, колкото   искате!

  Трябва Ви:

  1/4 чаша алое вера гел

  1/4 чаша мед

  1/4 чаша морска сол

  1/4 чаша сметана или мляко на прах

     2 чаени лъжички масло от жожоба

     5 капки от етерични масла по избор

 Смесете всички съставки преди употреба и изсипете сместта във ваната, пълна с вода (ако нямате вана-използвайте под душ).
 Кожата ви ще ви благодаря   дълго време за вкусното лечение!

  Отпуснете се с 

  Релаксиращо масажно олио 

 Масленият  масаж с натурални етерични масла не само помага за възстановяване на емоционалното състояние на тялото  , но и се грижи за кожата  , като   я прави по-мека, гладка и ароматна. Под влияние на движенията на ръката по време на масаж се подобрява  циркулацията на кръвта  и лимфата, премахва се излишната течност, напрегнатите мускули релаксират.

 Има много рецепти за специални масажни масла, но аз препоръчвам да опитате тази рецепта за Енергийно масло за масаж, което   не са само дълбоко отпуска тялото, но и  възстановява енергията, давайки сила  за прекрасна вечер!

 6 капки етерично масло от грейпфрут

 4 капки етерично масло от джинджифил

 30 мл базово масло, например, масло от кайсия  или  ако намерите    екзотичното, овлажняващо и леко масло от баобаб. 

  Просто Смесете всички съставки и  изсипете олиото в удобна бутилка.

 Отделете си време за спа

 Едно от най-добрите предимства на домашното спа с етерични масла е, че ефектът от ароматерапията помага не само веднага да възстановите   умореният си  организъм , но и да отстраните   негативните емоции от морално изтощение,   натрупани в продължение на цялата седмица.

 В този случай, вие не просто се грижите за лицето и тялото си, но  се грижите и за ума, като изчиствате     нежеланите мисли, които пречат да се чувстват спокойни.

 Опитайте се, след домашните спа - процедури колкото е  възможно  по-дълго да   запазите положителното си мислене и умствената яснота. Насладете се на новия начин  за спа с етерични масла и се чувствайте страхотно!

 Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар