събота, 22 юни 2013 г.

Най- лесният парфюм !THE AWAKENEDТвърдият  парфюм - е една много практична и лесна за използване версия на парфюм,  ащото винаги можете да я носите със себе си. Сега по някаква причина те не са толкова популярни,   но това не спира   опиттите ви  да ги  правя за себе си . За щастие, този процес е изключително лесен и също така дава пълна свобода в избора и подготовката на вашите   уникални аромати.
     Твърдият парфюм   най-често се  нарича "интимен", защото ароматът му се "чува" само от близко разстояние. Това е парфюм за себе си, не за другите. Днес ще се научим да правим най- лесният парфюм само с добавянето на няколко етерични масла. Научавайки, един ден ще можете да експериментирате с различни комбинации от етерични масла, които се въведждат в базовото масло за парфюм.

 Основна рецепта за твърд парфюм:

 6 грама пчелен восък

 4 грама масло от жожоба или бадемово масло
Ароматна  композиция, аз взех тази - THE AWAKENED

 

  вие се оставете на вашият усет:

   6 капки етерично масло от петигрийн  (  за  установяване на вътрешна визия, сила и самочувствие)

   2 капки етерично масло от пачули
  2 капки етерично масло от розово дърво

 Приготвяне:

  Разтопете восъка и маслото от жожоба, на водна баня.

 Свалете   от огъня и    разбъркайте   старателно. Когато базата се охлади, добавете любимата си комбинация от   етерични масла,   според настроението. 
Налейте  твърдият си парфюм в красиво бурканче, което може да бъде  винтидж - медальон:) 

Ето какво се получи:
Прилагането на парфюма на  китките, осигурява  бързата  му абсорбция в тялото, както и    в предната или задната част на шията, гърдите, или в центъра на дланите на ръцете. Можете да вдишвате маслата, като  съберете  ръцете си близо една до друга.   Използвайте ги през целия ден, всеки път, когато считате за необходимо, или преди   йога или медитативна практика.

Внимание: Не използвайте преди слънчеви бани или солариум, или продължително излагане на слънце!

Бъдете здрави и красиви!

8 коментара:

 1. Благодаря Ви!
  От години ползвам само парфюми с етерични масла, повечето от които си приготвям сама!
  Но е време да си направя и твърд парфюм за първи път!

  ОтговорИзтриване
 2. И аз БлагоДаря!
  Да, живият парфюм е магия и творчество...И огромна тема...а този вариант е колкото древен, толкова и лесен..Желая Ви творчески успехи!

  ОтговорИзтриване
 3. Хубаво. Почти усетих нежния аромат :)

  ОтговорИзтриване
 4. Имам и един въпрос :), ако знаете, откъде бих могла да си намеря такива медалиони? Мои фейсбук приятелки също ме попитаха, след като споделих там статията Ви :)

  ОтговорИзтриване
 5. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 6. Специално тези, са ми подарък от чужбина.Разбира се, не с целта да бъдат превърнати в кутийки за парфюм.Но аз реших, че мога да опитам..и стана. Просто потърсете медальони за снимки.Виждала съм най-различни и тук.Бихте могли да попитате и тези великолепни бижутери, дали имат медальони без часовников механизъм: http://godesignjewelry.com/

  ОтговорИзтриване
 7. Любка, Благодаря за вдъхновението за крема за тяло с шоколада Линд с мента!

  ОтговорИзтриване