понеделник, 21 септември 2015 г.

Програма "Перфектна кожа" - част 2






Поетапно прочистване на лицето

1. Премахване на  грима от очите и устните

С лошо почистване на кожата, вие я поставяте в опасност!

Чистата кожа - е здрава кожа! Важно е да се помни това правило. Неправилно почиствайки кожата вие  не можете да бъдете сигурни, че тя е напълно чиста. Често той остава дори и след почистване върху нея остават различни замърсявания:  прахови частици, козметика и т.н. Микроорганизмите (бактерии) се размножават, стимулирайки появата на акне и обриви. Също така частиците влизат порите ги запушват, което ги прави   тъмни и по този начин видими. За да се избегне това, трябва да се научите как да премахнете грима от лицето. Това трябва да бъде направено в последователност: първо, премахване на грим от очите, а след това на устните, и едва след това прочистване на цялото лице. Тази последователност е оптимална, тъй като благодарение това, вие не размазвате спирала, сенките и червилото по цялото си лице, а почиствате зоните локално.

Премахване на грима от очите


    Отстраняване на макияжа от устните

2. Премахване на грима от лицето

Почистете лицето внимателно без да разнасяте козметиката по него

Премахването на гримът от лицето трябва да е плавно, а не с втриване на парчета от грим, прах и други замърсители в кожата,което запушва порите и ги прави видими. Най-доброто отстраняване на грим е специален крем или лосион. Вземете от средството и  го затоплете в ръцете си, смесете между дланите и тогава нанесете на лицето.  Обърнете специално внимание на района около крилата на носа - местата където се натрупват замърсявания. 



3. Премахваме средството за  отстраняване на грим

С леки движения се премахват остатъците от средството за отстраняване на грим.
След като сте отстранили грима, вземете памучна салфетка навлажнена с вода  или тоник и леко почистете лицето. Ако   силно търкате кожата - порите ще се разтворят, а ние не искаме това! Наблюдавайте натиска; движението трябва да съответства на това, което е показано на снимката.

 Учим се правилно да мием и бършем лицето си   

Да изплакнеш лицето си няколко пъти с вода  - не е достатъчно! това трябва да се направи минимум 20 пъти.  

След като сте почистили лицето, изплакнете го 20 пъти с топла вода без да из0ползвате никакви допълнителни средства, особено сапун, т.к. той убива полезните бактерии и като следствие води до увреждане на кожата. Хората с проблемна кожа трябва да ексфолират кожата си веднъж седмично. 

Ако правите всичко правилно кожата ви ще стане гладка и мека, порите - идеални, а за пъпките - ще забравите.  

 Измиване на лицето

Честото миене поврежда състоянието на кожата, помнете за това. 


Внимание! Миенето на лицето в "мъжки стил" - от горе на долу води до разширяване на порите и увисване на кожата!

МАСАЖ НА УШИТЕ 


Ушите са също част от лицето. Не забравяйте за тях когато се миете!
 КАПКИ ЗА ОЧИ

В очите също остават частици от макияжа и прах и за да бъдат красиви трябва да се промиват.За красотата на очите си използвайте капки за очи.

Премахваме мъртвите клетки с памучна ръкавица

Опаковаща маска

Тя прави кожата мека и копринена. Резултатът се вижда веднага!


Най-надеждният инструмент за получаване и поддържане на красота - е опаковащата маска. Тя ще помогне на кожата да запази влагата, да подобри нейната структура, порите ще бъдат здрави и акнето ще изчезне. Защо и как се получава това? Това е просто: под маската се  увеличава притока на кръв към кожата, подобрява се нейното подхранване и хидратиране; след една такава маска  лицето изглежда свежо и сияйно. Трудно е да си представим по-проста, удобна, евтина и най-важното, много ефективна процедура.
Забележка: Памучните салфетки предварително се потапят в тоник( лосион), течна маска  или серум.

Правим маски от памучни салфетки  

Важно е салфетката наистина да бъде от памук. Тя е - правоъгълна и лесно се разслоява на пластове. Всеки пласт се напоява с тоник( лосион) или хидролат.   Тази маска ще освежи и ще направи кожата по-красива само за 3 минути. Разбира се, че с малко повече усърдие може да използвате и кръглите обичайни салфетки за почистване на лице.Важно е съдържанието на памука  в тях.

На видеото госпожа Саеки демонстрира процедурата:
 https://www.youtube.com/watch?v=3JTHtGiBJgc

 Локална «Опаковаща»маска  

За дълбоко овлажняване на проблемни зони

Пъпките и порите като правило се концентрират в определени области. за борбата с тях е нужно да се правят"локални" маски т.е. маски върху проблемни зони. Определете зоните които изискват допълнителни грижи както и причините за появяването на пъпки и разширени пори като използвате "картата" на лицето. Практически всички проблеми се крият вътре в организма. Хората които имат проблеми със стомашно-чревния тракт и онези които имат пъпки преди менструационния си цикъл задължително трябва да правят локални маски. Тя ще помогне на организма да се справи с вътрешните проблеми и ще приведе кожата в ред. А ако съчетаете маската с лимфо-масаж ще получите резултат много по - бързо.  

Ако вашата проблемна зона са бузите означава, че трябва да правите маска върху тях. Правейки локални маски използвайте дебели салфетки( памучни) без да ги разделяте на пластове. Напоете ги с подходящо средство и плътно прикрепете към лицето. 

С използването  на домакинско прозрачно фолио или шапка за душ задържаме влагата  

Замисляли ли сте се някога защо   листата на салатата преди да се сложат в хладилник се опаковат във фолио?! Правилно! За да не се изпарява влагата. Нашата кожа също губи влага и за да я запазим можем да се възползваме от същия метод. Когато правите маска сложете върху нея слой прозрачно домакинско фолио или "облечете" на лицето си шапка за душ. по този начин ще увеличите степента на овлажняване на кожата си. И по - бързо ще се разделите с пъпките и разширените пори!

Опаковане с прозрачно домакинско фолио
"Обличаме" шапчица за душ
ВАЖНО! След като сте свалили фолиото или шапчицата от лицето си внимателно ги огледайте.Проверете дали от ляво и дясно има достатъчно изпарения.Ако изпаренията са малко, значи овлажняването на кожата ви не е достатъчно.

 ПОДХРАНВАЩА крем - маска

Резултат: мека и копринена еластична кожа

Вечерта след измиване на лицето си, нанесете дебел слой подхранващ крем, а  отгоре  " опаковаща" маска от салфетки напоени с вода. Сложете шапчица за душ на лицето си на която предварително сте пробили дупчици.Поради топлинният ефект, създаван  от шапката за душ, порите се отварят и полезните вещества от крема проникват директно в кожата. Състоянието й постепенно се подобрява, става здрава, гладка и копринена.

За да получите от масата ефекта, който искате, правете я възможно най-често, за предпочитане всеки ден.

Маска помагаща за премахване на кожни неравности

"Хитър трик" за моментално  скриване на пъпки и пори

Този "Хитър трик" ще ви помогне временно да отстраните неравностите на кожата си и да създаде ефекта на гладка и сияйна кожа. Въпреки това, маската не лекува кожния проблем и няма да я   отърве от акне и разширени пори. Този резултат може да се постигне само като се грижим за кожата си всеки ден, правим всякакви маски, масажи и други процедури. Всички те постепенно ще сложат в ред вашата кожа, ще нормализират хидролипидния баланс и ще я направят наистина гладка и копринена.
1.След измиване направете опаковаща маска на цялото лице.
2.Обилно нанесете върху лицето слънцезащитен крем със светлоотразяващи частици.
3.Обвийте за няколко минути лицето с прозрачно домакинско фолио  ( не забравяйте за дупки за дишане) или използвайте шапка за душ. След това отстранете с влажна памучна салфетка остатъците от крема и можете да нанесете грима.

 ВНИМАНИЕ! След маската не използвайте фондьотен. Просто пудра   ще бъде достатъчна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар