понеделник, 21 септември 2015 г.

Програма "Перфектна кожа" - част 3





Възстановяване на текстурата на кожата   чрез избелване

Специални процедури за отстраняване на нередностите и петната по лицето

Маска от глина и   "опаковаща" маска с избелващ лосион ще сложи в ред структурата на лицето ви, грижейки се за това порите да не са видими и след пъпките да не остават петна.
Преди да пристъпите към процедурата е важно да разберете, че сама по себе си избелващата козметика не прави лицето по - светло, а това, че ефекта се постига заради  подобряването на състоянието на порите.Благодарение на това кожата изглежда гладка и еднородна. Ако преди процедурата направите лимфомасаж и процедурата наречена " разклащане и щипане", избелващият ефект ще бъде по - резултативен.

Избелване на лицето  в 3 стъпки
В случай, че останат петна и белези от акне, направете локално  избелване.
Тази процедура  е особено полезна в периода след менструация, за да помогне на кожата да се възстанови.
ДЕТОКСИКАЦИЯ ЧРЕЗ ЛИМФОМАСАЖ

Почиствайки се вътрешно, ние се чистим отвън!

Всеки ден ние правим и ядем много ненужни , а понякога и вредни неща. това води до появата на пъпки и обриви. Лимфомасажа е своеобразен "вътрешен" масаж и ще помогне да изхвърлите от организма си вредните за него вещества и да запазите кожата си здрава.

По цялото ни тяло преминават лимфатични точки: зад ушите, на шията, над ключиците, над гърдите, под мишниците.



Такъв масаж е особено полезен в периода на нарушен хормонален баланс или преди менструация.  (Пъпки около устата и на брадичката.)

Стремежът към по - добро е лекарство, примирението с действителността е отрова. Всеки от нас е красив по своему и всеки може да стане по - добър.Стремете се към красотата и не изпускайте шанса си!


С помощта на "гореща" процедура привеждаме порите си в ред

Когато разпарим  кожата си порите ще се свият и ще станат невидими  

Ако замразено месо от змиорка приготвим на пара,то кожата върху парчето се изпъва; същото се случва и с нашата кожа ако я загреем на пара или  използваме гореща кърпа.Благодарение на такива процедури кожата ще се опъне отвътре, а порите ще станат невидими. 

Освен казаното по - горе, с гореща вода може да се прави точков масаж на лицето. Напълнете шише с едноструен разпръсквател с умерено гореща вода,   38 °С, и  започнете масажа. С помощта на такъв масаж вие ще обработите мускулите и по принципа на горещ източник ще активирате лицето от дълбочина.Състоянието на порите се нормализира и кожата ще изглежда гладка.

На видеото г-жа Саеки лично обяснява изпълнението на струйният, точков масаж с гореща вода: 

 Правете масажа на лицето като постоянно се движите от една точка до друга.

За насочване на струята точно в посоката, трябва умение. Тренирайте и съвсем скоро всичко ще ви се получи. 
С помощта на  «СТУДЕНА » процедура привеждаме порите в ред  

Поради ултравиолетовите лъчи и спортните занимания порите се разширяват. След "горещата" процедура която изпъва, омекотява, заздравява, правим студена процедура.  
Когато сме под слънчевите лъчи или се занимаваме със спорт температурата на тялото се вдига и за това порите за да изпуснат излишната топлина се разтварят. Такава реакция сама по себе си е естествена, дори - необходима, но ако превиши нормата си порите ще останат в отворен - разширен вид. Което вече не е добре. За да не се случи това е необходимо колкото се може по - бързо да охладим горещата кожа с лед или студен воден компрес.
А ако всяка сутрин преди да нанесем макияжа правим тези процедури, порите ще се свият и козметиката ще се нанася върху лицето по - добре. 

ОХЛАЖДАНЕ  

Пакетчетата пълни със специален гел замразете в хладилник. А после използвайте за охлаждане и свиване на порите. Ако нямате такива пакетчета просто използвайте пакетчета  лед .  
Охлаждаща процедура с "опаковаща" маска и пакетче с лед: 

Правим точков струен масаж този път със студена вода:

С помощта на "микс от топли и студен грижи," тренирате лицевите мускули, подобрявате структурата на кожата, като по този начин предотвратявате появата на акне.

"Точков микс"

Специална процедура за предотвратяване на появата на пъпки удряща право в целта. 

1. Масажирайте с кубче лед обвито в прозрачно домакинско фолио въспаленото място.
2. След това сложете пръста си върху мястото и масажирайте все едно, че въртите топче. Възпалението ще спре.

Премахваме пъпките без да оставяме следи върху кожата 


Има хора които когато видят пъпка на лицето си веднага я изстискват. Така не трябва да се прави защото това разранява кожата и върху нея остават белези. 
Още повече: след като пъпката се е появила значи в организма е узрял някакъв проблем и с едното изстискване няма да го решите. Но за да не ви смущава вече появилата се пъпка, госпожа Саеки предлага по - щадящ начин:  

Този начин тя нарича" разклащане и щипане". Ако следвате съвета, натрупалата се мазнина ще излезе сама и върху лицето няма да остане белег.  

1. Почистете пъпката със спиртов лосион и с пръст "разклатете". 
2.Леко защипете пъпката и я  леко разклатете все едно, че търкаляте топче. По този начин вие помагате на мастното натрупване да излезе самостоятелно. Внимавайте да не стискате и разкъсате кожата.
3.След като мастното образование е отстранено по естествен път, направете компрес върху мястото с избелващ лосион.

Как се нанася козметично средство госпожа Саеки обяснява тук:
https://www.youtube.com/watch?v=zn8-p4OVhTY

Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар