вторник, 8 септември 2015 г.

Маска магарешко мляко



Кобилешкото и магарешкото млека са известни с това, че са най- близки до кърмата на жената. Те съдържат полиненаситени мастни киселини (омега-3 и омега-6), протеини и аминокиселини , които са отлични хранителни и регенериращи съставки за кожата.
Магарешкото мляко е било използвано през деветнадесети век и до началото на ХХ век като заместител на майчиното мляко. Съвсем наскоро, магарешкото мляко редовно се препоръчва като алтернатива на кравето мляко за деца с алергия към протеини от рогат добитък.
От дълбока древност, Хипократ е предписвал магарешкото мляко за различни медицински цели. Pline l'Ancien в своята книга "Естествена история" също така препоръчва магарешко мляко за всички видове заболявания, включително и за възстановяване след тежки заболявания както и за грижа на кожата в борбата срещу бръчки и освежаване на тена.
Репутацията на магарешкото мляко като козметично средство датира от дълбока древност. Използвано е от Клеопатра, която е открила удивителният му ефект върху кожата. Poppea, втората съпруга на римския император Нерон, също изтъква предимствата на магарешкото мляко върху кожата се и е следвана в пътуванията си от стадо магарета, за да можела да взема дневната си млечна вана. smile emoticon
Богато на естествени хранителни вещества и активи, магарешкото мляко е известно със своята хидратация, подхранване, успокояване, тонизиране, и регенериране на кожата. То се препоръчва особено за грижите срещу кожни проблеми (екзема, псориазис), както и за суха, чувствителна, реактивна или зряла кожа.

Маската е приготвена  от  магарешко мляко на прах, морски коралови водорасли Lithothamne и хидролат от върбинка.

Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар