събота, 26 септември 2015 г.

За жената с метлата и вълшебният крем от Азазело




Съдейки по писмата с  които читателите бомбардират моята пощенска кутия, темата за любовната магия  и вълшебният крем ( пък било той и от Аззазело) е изключително популярна.

Според мен истинската любовна магия – е не въздействието върху партньора, а работата със себе си. Ако искате взаимна любов, но я нямате, представете си, че света е брауновско движение от такива като вас самотни и жадуващи хора. Тези хора са толкова самотни и жадуващи, че през цялото време се опитват да създадат двойка, но много бързо политат в различни страни. Ако въображението ви  рисува тази тъжна картина, представете си, че за сливането на тези частици една с друга няма никакъв проблем.

Единственото, което отблъсква хората в различни посоки – са техните вътрешни противоречия.Конфликтът между съзнателното отношение и реалните желания.

 Веднага след като тези противоречия в човека  отслабнат той привлича партньор.Да намериш партньор не е сложно. Той веднага възниква от Брауновският бульон,  след като се появи вътрешна възможност.

И така, защо на жената е нужна метла?

Защото метлата е най – добрия начин да се избавим от боклука. От физическия безпорядък, от астралното замърсяване, и даже, страшно ми е го да кажа – от менталния боклук.  Фините ни  планове – не са етажи, както някои си въобразяват. Иначе, би било удобно да изберем един, който ни е по – симпатичен и спокойно да се занимаваме с него.Нивата са матрьошки, според остроумното определение на госпожа Блаватска, вложени  едно в друго.  А по определението на  госпожа Бехтерева,   това са отдели на главният мозък, преплетени един с друг в сложна мрежа. Отделите на мрежата работят синхронно – ето каква е работата. За това, разгребвайки мръсотията от нашето жилище, ние неминуемо се справяме с емоционалната сфера и се избавяме от бъркотията в главата си. Нашият мозък е така устроен. Всяко физическо действие което извършваме диктува команда и дава схемата за работа на по- фините слоеве. Ако  извършваме действието осъзнато, съзнавайки отражение  му във всички сфери ние усилваме яркостта на образа и яснотата на командата  много пъти. Такова действие, всъщност, е и онази същата, ритуална магия за която питате.

Лев Толстой, между впрочем, обичал да се откъсва от листите и мастилниците и отивал в градината да копае с лопата. Несъмнено по този начин той е копал по – дълбоко и  в собствените си мисли. Въпреки, че правел това интуитивно. В сравнение с Толстой, ние с вас,  имаме явен хендикап. И нищо, че ние не умеем да пишем като него, все пак можем да се научим да копаем в себе си по –дълбоко защото бихме могли да правим това осъзнато. Аз, обаче се придържам към убеждението си, че метлата е най – добрият начин да се разберем с личният си безпорядък.Разбира се, трябва да умеем да ползваме метлата. Умеейки да си служим с нея, можем да правим чудеса. Но дори обикновеното почистване, признавам си, е доста ефективен начин, примерно,  да се избавим от обидите. Защото обидите не са нищо друго освен прилепчив емоционален боклук..

А сега, за подаръкът от Азазело


"... Сърцето на Маргарита уплашено затупка до такава степен, че тя не можа незабавно да отвори кутийката. Когато я отвори, видя  мазен жълтеникав крем. С пръстчето си тя гребна малко количество от емулсията и около нея се разнесе аромата на   блатни треви и гори  и след това ръката и започнада нанася  крема по челото и бузите. Кремът   лесно се разнасяше и както изглеждаше, веднага попиваше. Оскубаните в краищата вежди веднага се удебелиха и се превърнаха  в  черни гладки дъги над зеленината на  очите и . Тънката вертикална бръчка, врязана над носа която се появи  през октомври, когато Майсторът пропадна без вест , изчезна без следа. Изчезнаха   най-жълтеникавите  сенки на слепоочията, и двете мрежички от фини бръчки около външните ъгли на очите. Кожата на бузите и се  покри с  розов цвят, челото и  стана бяло и чисто. Към тридесет годишната Маргарита  от огледалото  гледаше естествено къдрокоса жена на около двадесет, която неудържимо се смееше с широка усмивка над белите зъби -. Ах, че крем !! - извика Маргарита,и  се строполи на  стола.... Вълшебният крем, който ми даде Азазело, втрих в кожата си и вземам метлата... Усещането, че днес съм Кралица, узря в мен..”

М. Булгаков "Мастер и Маргарита" Глава 20.

Признайте си, момичета коя от нас не е препрочитала за кой ли път в романа на Булгаков”Майсторът и Маргарита”  страницата където се описва действието на онзи крем, който Маргарита получава от един мрачен и неприятен тип? Десет години – по вълшебен начин изчезват от лицето, а невероятното подмладяване докосва не само кожата, но и целият организъм като цяло? Как тук да не възкликнеш след Маргарита:”Ах, че крем!”

Но – да оставим настрани безполезните съжаления защото ние и днес сме истински Феи, Вълшебници или очарователни Вещички – на която както и е интересно.  И удивителното лекарство от Азазело  ни е напълно достъпно. За това вземете бурканче от любимия крем ( или – напротив, съвършено нов) и правилно го надпишете, например:   Azazello&K или Azazello Inc. А може просто на български:   « Крем от  Азазело »

За усилване на подмладяващият ефект може да добавите по няколко капки от позитивните си мисли, които се славят с анти-възрастовите си свойства. И готово! Нанасяйте върху кожата си внимателно и с любов, като си давате ясно сметка, каква невероятна скъпоценност държите в ръцете си. А при желание, можете да си организирате цяла магическа линия върху тоалетната си масичка.  

Примрно -   да разгледате предложенията в този блог!

Като например, два подаръка от Азазело: 

1.Дневен крем за комбинирана кожа: 

 - овлажнява, омекотява и подхранва кожата, изглажда бръчките, регулира производството на себум, стяга порите, премахва  лющенето и дразненето, подобрява еластичността и цвета на кожата и предпазва от окислителните процеси, което я прави копринена и свежа .

Състав: масло от червена боровинка, масло от зелено кафе, лешниково масло, розмарин - екстракт SKSO2, пшеничен зародиш и лайка, Sepilift ™, Sepitonic ™, D'Orientine S, D-пантенол, алантоин, бизаболол, Lanablue®, Willowherb ™, Covabead, хидролат от маргаритки, стерилна дестилирана дейонизирана вода,   етерични масла от сандалово дърво Мисор, палисандрово дърво, смирна, нероли,  Moustakas, атласки кедър,labdanum и жасмин абсолют - aurikulatum.

 2. Лек нощен хидратиращ, подхранващ, стягащ, успокояващ и релаксиращ, намаляващ подпухването и тъмните кръгове под очите, изглаждащ бръчките.

Състав: лешниково масло, масло от от семена на нар, вечерна иглика, хидролат от метличина, Eyeseryl®, Sepilift ™, Sepitonic M4 ™, Nano LPD на лактоферин, AQUAXYL, SKSO2 екстракти от градински чай, див кестен, лайка и пшеничен зародиш, Д-пантенол, алантоин, бизаболол, хидролат от сандалово дърво, стерилна дестилирана дейонизирана вода, етерични масла от сандалово дърво Мисор, роза Дамаскена, семена от моркови, резене, пачули.

При поръчка състава се адаптира към индивидуалните особености на кожата или се подбира отново.

Бъдете физически и  емоционално здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар