сряда, 26 юни 2013 г.

Почистваща дезинкрустираща паста за лице против комедони





 Днес ще Ви предложа една чудесна Почистваща дезинкрустираща паста за лице против комедони. Дезинкрустиращата   паста се използва като нормална маска за лице - но  нейният   огромен плюс е в това, че пастата помага за почистване на лицето  от черни точки и подсушава  възпаленията.  Използвайте пастата веднъж или два пъти седмично за почистване и изсушаване на кожни проблеми. пастата може да се прилага  и локално върху  възпаленият участък   на кожата.

   Рецептата:

  3 супени лъжици зелена глина

  2 супени лъжици смлян активен въглен

  2 супени лъжици супени лъжици лешниково масло( има го в бг-дрогериите)

  2 супени лъжици  супени лъжици растителен глицерин

  1 супена лъжица   лъжица  силна отвара от джоджен

  2 мл от екстракт от хамамелис

  10 капки етерично масло от здравец  

  10 капки етерично масло от чаено дърво

  Начин на приготвяне:

 Смесете   зелената глина и активният въглен на прах. 

 Добавете останалите съставки и разбъркайте добре за да се образува паста.

 Количеството на отварата от джоджен може да бъде увеличено за да получите комфортната за Вас консистенция. 

 За една процедура е достатъчна  1 чаена лъжичка от пастата.

10 коментара:

  1. Здравейте и благодаря за чудесната рецепта-смятам да я изпробвам :) Искам да попитам ,може ли да се използва каолин вместо зелена глина?

    ОтговорИзтриване
  2. Да, можете. зелената глина е по-подходяща за комбинирана и мазна кожа докато каолина е по-скоро подходящ за суха кожа.:)

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за отговора :) А екстрактът от хамамелис можем ли да го заменим с друг подходящ-напр. от полски хвощ или др.?

    ОтговорИзтриване
  5. Всичко зависи от типа на вашата кожа.Вие сама ли си приготвяте екстракти?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мисля,че кожата ми е смесена,но повече към суха Да,опитвам се сама да приготвям екстрактите според вашите указания :)- с глицерин и водка и смяна на билката 5 пъти през 2 дни.Хамамелис като насипна билка не можах да намеря...продават само тинктура,но едва ли е в комбинация с глицерин.

      Изтриване
  6. Направих я с екстракт от полски хвощ :) Можем да кръстим тази рецепта-"коминочистач" :)Пробвах я и стоях 10-15 мин,гледах под очите да не слагам...много трудно я измивам-налага се 3-4 пъти да си мия лицето с шампоан,докато я отстраня,но...ще си я ползвам-няма как :)

    ОтговорИзтриване
  7. Отстранява се лесно, с гъбичка и масло,примерно - рициново :) . Интересно, защо си миете лицето със сулфати?!!!! :) Мислите ли, че вашата кожа и коса са с броня на танк? Не знаете ли, че пенообразователите са създадени за почистване на танкове по време на 2-та световна война, а сапуна се прави със сода-каустик( против ръжда(? И така, ако смятате, че кожната ви обвивка и растителност са от метал...ползвайте ги .:) :)

    ОтговорИзтриване
  8. хахахаха....не знаех за пяно-образувателите- точно кои съставки са те? За сапуните знам,че се правят със сода каустик,дори се пробвах да направя миналата година от нулата -за пяна сложих захар.И... мерси за съвета-ще опитам така,но ще пробвам и да слагам по малко от пастата в кисело мляко,за да ми е по-лесно измиването.

    ОтговорИзтриване